logo
  
Keresés
> Részletes keresés
> Keresés törlése


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


 Foglalás és ajánlatkérés 

Fekete Enikő-Gyógytornász-Craniosacralis Terapeuta
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Csány László tér 1.Email: fekete.eniko@freemail.hu, fekete.eniko1973@gmail.com
Telefon: +36 30/247-1855Telefon 2: +36 30/247-1855
Internet: http://www.enikogyogytorna.hu

A képek megtekintéséhez kattintson ide!
Bevezető

A rendszeres mozgás mindig része volt életemnek – sportoltam -
így nem volt kérdés számomra, hogy egy egészséges életmóddal kapcsolatos pályát válasszak.


Diplomáim:
• Pécsi Orvostudományi Egyetem Egészségügyi Főiskola Zalaegerszegi Tagozat, Gyógytornász Szak, 1994
• Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Humánkineziológia Szak, 2001
• Upledger Institute - Craniosacralis terapeuta, 2010

Oktató és gyógyító tevékenységem mind hatékonyabbá tétele érdekében hazai – és külföldi előadók által vezetett továbbképzéseken rendszeresen részt veszek (részletesen az önéletrajz menüpont alatt olvasható). Tapasztalataimmal, szaktudásommal, megértő odafordulással azon vagyok, hogy segítsek a hozzám fordulóknak egészségük megőrzésében, betegségek megelőzésében és panaszaik,- problémáik enyhítésében, a testi-lelki harmónia megteremtésében.


Szolgáltatások:

Craniosacralis terápia
Egy új lehetőség az öngyógyító folyamatok serkentésére csecsemőtől időskorig.
Gyógyuljon gyengéd érintésekkel ellazult állapotban!
A craniosacralis terápia egy különösen gyengéd, mélyreható kezelési forma, mely csökkenti a felgyülemlett stresszt, segít a betegségek megelőzésében és gyógyításában egyaránt. Merőben más, mint a masszázs, csontkovácsolás vagy egyéb manuális terápiák ahol nagyobb fizikai erőt alkalmaznak. A craniosacralis terápia során finom, apró mozdulatokkal a test természetes ritmusát követve idézünk elő változást a szervezetben. A mintegy 40 éves múlttal rendelkező amerikai módszer lehetőséget ad a szervezet természetes öngyógyító folyamatainak serkentésére, az életminőség javítására, a testi-lelki harmónia megteremtésére.
Javítja az immunrendszer működését és jó közérzetet biztosít.


Babamasszázs-torna

„Mikor menedéket keresek az élet kimerítő harca elől, Kisbabám szemébe nézek, és békét találok ott” Martha F. Crow
Babamasszázs-babatorna
Nincs szebb ajándék egy nő, egy anya számára, mint megismerni kisbabáját és megtanulni az érintés művészetét, melyre remek lehetőséget kínál a babamasszázs,-babatorna rendszeres alkalmazása. A csecsemők egészséges szellemi fejlődésének, valamint a beilleszkedési-és alkalmazkodóképesség kialakulásának legfontosabb meghatározója a testi kapcsolat: az ölelés, az ölben tartás és a hordozás. És van-e meghittebb dolog a gyengéd érintésnél? A babamasszázs nem csupán a lelki fejlődést határozza meg, hanem gyorsabb súlygyarapodást eredményez és javítja az immunrendszer működését is. Az érintés nem luxus, hanem alapvető emberi szükséglet.
A masszírozás alkalmat teremt Önnek és kisbabájának, hogy jól megérdemelten együtt töltsenek egy kis időt. A masszázs segíthet az esetleges feszültség feloldásában.


Gyermek-gyógytorna

„A játék az ifjúkor tündöklő napja, melynek sugarai a felnőtt ember életét is beragyogják. A játék a gyermek vágya, hogy már felnőtt legyen, s a felnőtt álma, hogy újra gyerekké váljon.”
15 éves pályafutásom során mindig kerestem a lehetőségét a gyermekekkel történő foglalkozásnak. Az egészséges életmódra nevelést nem lehet elég korán kezdeni. Sportemberként és gyógytornászként egyaránt arra törekszem, hogy mind a családomat, mind a hozzám forduló pácienseket erre neveljem, tanítsam. Már csecsemőkorban célszerű elkezdeni, beépíteni a napirendbe a babák gyengéd masszírozását és tornáztatását (részletesen lsd. babamasszázs-babatorna menüpont alatt), valamint korspecifikus játékos gyakorlással kell folytatni a rendszeres mozgást.


Lovasterápia:

„Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik”. Anatole France
A lovon, mint „élő tornaszeren” végzett mozgásterápia komplex hatású, mely hat a fizikumra, a pszichére, a kommunikációra és a szociális készségekre egyaránt. A lovon egy állandóan változó egyensúlyi helyzethez kell alkalmazkodni, mely folyamatos izommunkát, helyes testtartást követel. A ló mozgása három dimenzióban történik. A ló „motorjától”- hátsó lábaitól - indulva a 3 D-s inger - mely olyan, mint az emberi járás - áttevődik a lovas medencéjére, innen pedig tovaterjed a gerincen felfelé a központi idegrendszerbe. Az agyat olyan stimulus éri, mintha a lovon ülő járna, ami járásképtelen pácienseknél különösen fontos. Lovon ülve kiváló lehetőség nyílik preventív és terápiás célú gerinctorna (gerincmobilizálás, törzsizomzat erősítése, speciális korrekció) végrehajtására minden korosztálynak. A lovaglás kortalan sport, ennélfogva a lovasterápia is!


Munkahelyi torna


Egész nap ülő munkát végez? Sokat ül számítógép előtt? Sok stressz éri? Fizikai munkát végez? Gyakran fáj a nyaka,-háta? Migrénes vagy sokszor fáj a feje? Nem tud lazítani? Nehezen koncentrál a feladataira?
Ha az imént feltett kérdések közül „igen”-el válaszolt akár csak egy kérdésre is, és úgy érzi segíthetek Önnek panaszai enyhítésében, a stressz oldásában, a helyes, izületkímélő életmód,- munkahelyzetek kialakításában, forduljon hozzám bizalommal, megkeressük az Önnek megfelelő megoldást, akár egyéni kezelés kis csoportos foglalkozás keretében.
Bemutatkozás

A rendszeres mozgás mindig része volt életemnek – sportoltam - így nem volt kérdés számomra, hogy egy egészséges életmóddal kapcsolatos pályát válasszak. Diplomáim: • Pécsi Orvostudományi Egyetem Egészségügyi Főiskola Zalaegerszegi Tagozat, Gyógytornász Szak, 1994 • Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Humánkineziológia Szak, 2001 • Upledger Institute - Craniosacralis terapeuta, 2010 Oktató és gyógyító tevékenységem mind hatékonyabbá tétele érdekében hazai – és külföldi előadók által vezetett továbbképzéseken rendszeresen részt veszek (részletesen az önéletrajz menüpont alatt olvasható). Tapasztalataimmal, szaktudásommal, megértő odafordulással azon vagyok, hogy segítsek a hozzám fordulóknak egészségük megőrzésében, betegségek megelőzésében és panaszaik,- problémá ik enyhítésében, a testi-lelki harmónia megteremtésében.

Keresőszavak

gyógytornász, gyógytornász zalaegerszeg, zalaegerszeg Craniosacralis terápia, zalaegerszeg babamasszázs, zalaegerszeg gyermek gyógytorna, zalaegerszeg lovasterápia, zalaegerszeg intimtorna, migrén, fejfájás, alvászavar, alvászavar zalaegerszeg, neurologia, neurologia zalaegerszeg, mozgásszervi problémák, mozgásszervi problémák zalaegerszeg, izületi fájdalmak, gerincsérv, gerincsérv zalaegerszeg, csecsemő-gyerekkori zavarok, idegrendszeri zavarok, diszlexia, diszlexia zalaegerszeg

Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink